Over ons

Stichting Tiny Houses Vijfheerenlanden is ontstaan vanuit een oproep in de plaatselijke krant in 2018. Dit heeft veel belangstelling opgeleverd en vanuit daar is er een bestuur ontstaan voor het ontwikkelen van Tiny Houses in de gemeente Vijfheerenlanden.

De Stichting Tiny Houses Vijfheerenlanden is in gesprek met de gemeente Vijfheerenlanden. De stichting heeft een bestuur bestaande uit vijf leden. Zij stellen zich hieronder voor.

Ons bestuur bestaat uit enthousiastelingen die allemaal Tiny willen wonen. Benieuwd naar ieders verhaal? Scroll snel naar beneden om kennis te maken met onze leden!

Jessica
Al jaren heb ik de droom om in een Tiny House te kunnen wonen. Een duurzaam huisje, speciaal voor/door mijzelf gemaakt, in een gezellige community. Zorgen voor elkaar en de natuur zijn voor mij belangrijk.

Joanne
“Het verkleinen van mijn ecologische voetafdruk, daar ben ik al een tijdje mee bezig.
Ik ben weliswaar ‘in transitie’, maar ik draag een behoorlijk steentje bij. 
Het verhuizen naar een – liefst zelf ontworpen – Tiny House aan de rand van een dorp of stad, is voor mij the next step.
In een community leven waarbij je vanalles kunt delen met je wijkgenoten lijkt mij ideaal.”

Remy
Ik heb gekozen voor een toekomst in een Tiny House voor verschillende redenen. Het is betaalbaar, dichterbij de natuur, meer gericht op de recirculatie van materialen en omdat mijn eigen ecologische voetafdruk op de wereld kleiner wordt.
Ik zie een 50m2 huisje die erg knus en warm is, 2 verdiepingen hoog en een schuur met een tuin.


Koen
Als ik in de zomer vanuit ons Tiny vakantiehuisje de zon op zie komen over de weilanden, denk ik telkens: ‘Waarom zijn er ooit rijtjeshuizen uitgevonden?’ & ‘Waarom zijn er bijna geen kleine permanente betaalbare woonplekken omringt door natuur?’. Gemeente Vijfheerenlanden heeft gelukkig de (woon)visie om dit voor haar inwoners te realiseren en ik geloof dat onze stichting daar een belangrijke rol in kan spelen. Hier als bestuurslid aan mee te mogen werken is erg gaaf.

Hans
Als een van de oudere bestuursleden vind ik dat het best wat minder kan.
We gaan te royaal om met hetgeen moeder aarde ons biedt.
Ik zie een kleine community met spontane, leuke mensen om mij heen die het
“dorpse” karakter van vroeger weten te realiseren.
Kleine betaalbare huizen met duurzame materialen gebouwd in een groene
landelijke omgeving. Het delen van b.v. gereedschap, auto en gezamenlijke
zorg voor onze leefomgeving moet standaard zijn en geen uitzondering.
Hier zet ik mij graag voor in.%d bloggers liken dit: