Over ons

Stichting Tiny Houses Vijfheerenlanden is ontstaan vanuit een oproep in de plaatselijke krant in 2018. Dit heeft veel belangstelling opgeleverd en vanuit daar is er een bestuur van zes mensen ontstaan voor het ontwikkelen van Tiny Houses in de gemeente Vijfheerenlanden.

De Stichting Tiny Houses Vijfheerenlanden is in gesprek met de gemeente Vijfheerenlanden betreffende Tiny Houses in deze gemeente. De stichting heeft een bestuur bestaande uit zeven leden. Daarnaast wordt het bestuur ondersteund door de oprichters Guus, Marc, Noud en Lity. Deze bijzondere leden hebben zich meer dan twee jaar ingezet o.a. bij de gemeente om de Tiny House beweging in Vijfheerenlanden op de kaart te zetten. Ondanks dat ze niet meer officieel tot het bestuur behoren, zetten ze zich nog steeds vanaf de zijlijn in om Tiny Houses in de gemeente Vijfheerenlanden te realiseren.

Ons bestuur bestaat uit enthousiastelingen die allemaal Tiny willen wonen. Benieuwd naar ieders verhaal? Scroll snel naar beneden om kennis te maken met onze leden!

Hannan
Ik zie mijn Tiny huis staan in de natuur maar niet te ver van een stad. Cultuur draagt namelijk ook bij aan mijn kwaliteit van het leven. Een groep mensen die bewust kiezen om, met elkaar, dat kleine stukje aarde beter te maken. Waar we samen dingen doen (o.a. moestuin, workshops geven) en dingen delen (o.a. gereedschap, wasmachine, auto) maar waar er ook ruimte is om individueel/vrij te zijn.

Joanne
“Het verkleinen van mijn ecologische voetafdruk, daar ben ik al een tijdje mee bezig.
Ik ben weliswaar ‘in transitie’, maar ik draag een behoorlijk steentje bij. 
Het verhuizen naar een – liefst zelf ontworpen – Tiny House aan de rand van een dorp of stad, is voor mij the next step.
In een community leven waarbij je vanalles kunt delen met je wijkgenoten lijkt mij ideaal.”

Remy
Ik heb gekozen voor een toekomst in een Tiny House voor verschillende redenen. Het is betaalbaar, dichterbij de natuur, meer gericht op de recirculatie van materialen en omdat mijn eigen ecologische voetafdruk op de wereld kleiner wordt.
Ik zie een 50m2 huisje die erg knus en warm is, 2 verdiepingen hoog en een schuur met een tuin.


Koen
Als ik in de zomer vanuit ons Tiny vakantiehuisje de zon op zie komen over de weilanden, denk ik telkens: ‘Waarom zijn er ooit rijtjeshuizen uitgevonden?’ & ‘Waarom zijn er bijna geen kleine permanente betaalbare woonplekken omringt door natuur?’. Gemeente Vijfheerenlanden heeft gelukkig de (woon)visie om dit voor haar inwoners te realiseren en ik geloof dat onze stichting daar een belangrijke rol in kan spelen. Hier als bestuurslid aan mee te mogen werken is erg gaaf.

Simone
Een vriend van mij zei ooit ‘dat ik onder de generatie val die slachtoffer is geworden van de woningnood.’ Dit heeft geresulteerd in een paar jaar anti-kraak wonen en zit ik nu op kamers. Ik zie Tiny Houses als een burger iniatief die hun eigen heft in handen nemen.

Sophie
Met de stijging van de zeespiegel en de opwarming van de aarde is de versnelde klimaatverandering door toe doen van de mens niet meer te ontkennen. Dit in combinatie met de woningnood is het tijd voor een ander geluid. 

Ik zie mijn rol als bestuurslid als een activistische daad, waarbij ik mij inzet om betaalbare zelfvoorzienende woningen te faciliteren, met een kleine ecologische voetafdruk. Tiny living draagt bij aan een duurzaam bestaan voor mens en natuur, waarbij leven in een community eenzaamheid tegen gaat en het welbevinden vergroot.


Danny
Hoe gaaf is het om je eigen huis te bouwen met duurzame, recyclebare materialen, dichtbij de natuur en met een groep mensen in een community waarin je elkaar respecteert. Ik geloof in een wereld waarin we spullen delen, weten waar ons voedsel vandaan komt en leren te leven met de natuur. Mijn interesse gaat uit naar voedselbossen, eetbare paddenstoelen en medicinale kruiden. 

%d bloggers liken dit: