Over ons

Stichting Tiny Houses Vijfheerenlanden is ontstaan vanuit een oproep in de plaatselijke krant in 2018. Dit heeft veel belangstelling opgeleverd en vanuit daar is er een kerngroep van zes mensen ontstaan voor het ontwikkelen van Tiny Houses in de gemeente Vijfheerenlanden.

Ons bestuur bestaat uit een een aantal enthousiastelingen die allemaal Tiny willen wonen. Benieuwd naar ieders verhaal? Scroll snel naar beneden om kennis te maken met onze leden!

Guus
Ik ben begaan met ons milieu en wil graag zelf leven met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk en laten zien aan anderen dat het mogelijk is om anders te wonen en leven.  In 2018 gestart met de Tiny House beweging in Vijfheerenlanden.

Marc
Duurzaamheid, schaalbaarheid en plezier. In deze zoektocht stuitte ik op Marjolein in het Klein, die bezig was haar huisje te laten bouwen door Dimka van Tiny-House. Daar viel veel samen voor mij. Het ging niet zozeer om het Tiny Housje als hoofddoel, maar de levensfilosofie die hier achter schuilt gaat en die zich voor mij langzaam ontvouwde.

Remy
Ik heb gekozen voor een toekomst in een tiny house voor verschillende redenen. Het is betaalbaar, dichterbij de natuur, meer gericht op de recirculatie van materialen en omdat mijn eigen ecologische voetafdruk op de wereld kleiner wordt.
Ik zie een 50m2 huisje die erg knus en warm is, 2 verdiepingen hoog en een schuur met een tuin.


Lity
Ik zou graag met een groep gelijkgestemde mensen off grid willen wonen die respect en zorg voor de natuur hebben en bereid zijn daar iets voor te doen en iets voor te laten. We hebben allemaal onze eigen privacy en ons eigen leven. In de tuin kunnen we elkaar ontmoeten wanneer dat zo uitkomt.

Simone
Een vriend van mij zei ooit ‘dat ik onder de generatie val die slachtoffer is geworden van de woningnood.’ Dit heeft geresulteerd in een paar jaar anti-kraak wonen en zit ik nu op kamers. Ik zie Tiny Houses als burgers die hun eigen heft in handen nemen.

Hannan
Ik zie mijn Tiny huis staan in de natuur maar niet te ver van een stad. Cultuur draagt namelijk ook bij aan mijn kwaliteit van het leven. Een groep mensen die bewust kiezen om, met elkaar, dat kleine stukje aarde beter te maken. Waar we samen dingen doen (o.a. moestuin, workshops geven) en dingen delen (o.a. gereedschap, wasmachine, auto) maar waar er ook ruimte is om individueel/vrij te zijn.

%d bloggers liken dit: